Hírek

Friss hírek, információk

Képzés

EKÁER 2018 – konferencia és képzés március 22-én

EKÁER 2018: FÓKUSZBAN A 2017-ES ÉS 2018-AS VÁLTOZÁSOK

ITT A NEMZETI TENGELYSÚLYMÉRŐ RENDSZER!

SZABÁLYOZÁS, ÁFA, MENTESSÉGEK, ELLENŐRZÉS, SZANKCIÓK, E-FELÜLET, GYAKORLATI PÉLDÁK, KOCKÁZATOS TERMÉKEK

Tovább a tematika megtekintéséhez – kattintson ide!

Változott augusztus 1-től és október 13-tól az EKÁER-szabályozás.

2016. október 13-tól a 2500 kg/5 millió forintos EKÁER mentesség már a nem útdíjköteles gépjárművekre is vonatkozik!

A legfontosabb változások: A NAV lecsap a kisteherautósokra is! EKAER bejelentési kötelezettséggel fog járni, ha a nem kockázatos terméket nem útdíjköteles gépjárművel fuvarozzák, azonban a gépjármű össztömege a felrakodást követően meghaladja a 3,5 tonnát. Hatósági zár megsértése esetén fuvarozó is bírságolható, sőt a járművezető is. Üres kamionok és az áfa láncügylet szabályozása. Jármű visszatartása avagy modern árumegállítási jog. Továbbra is érvényes, ha a magyar adóalany elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az EKÁER rendszerbe, akkor a NAV hatósági zár alá veheti a szállítóeszközök rakterét, lefoglalhatja a rakományt és a be nem jelentett áruk értékének 40%-áig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Aki nem áfázik, ráfázik!

Aránytalanul nagy mulasztási bírság és hatalmas kockázat a magyar adóalanyok számára! 2015. március 1-től éles a rendszer, bírságolhatóak és szankcionálhatóak a magyar adóalanyok.

A NAV és az NGM álláspontja folyamatosan alakult, újabb és újabb jelentős változások léptek életbe! Ha a magyar adóalany elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az EKÁER rendszerbe, akkor a NAV hatósági zár alá veheti a szállítóeszközök rakterét, lefoglalhatja a rakományt és a be nem jelentett áruk értékének 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

EnglishSlovakiaGermanRomania