Hírek

Friss hírek, információk

Használati segédlet

Gyakran kérdezik: van-e arra lehetőség, hogy dokumentumokból vagy az EKAER-en kívüli nyilvántartásokból a Ctrl+C/Ctrl+V billentyűkombináció segítségével adatokat lehessen másolni az EKAER rögzítő felületére?

A válasz: igen, a fenti billentyűkombináció segítségével az adatok bemásolhatóak és beilleszthetőek az EKAER rögzítő felület egyes mezőibe – internetes böngésző típusától függetlenül. Helyileg a böngészőben van beállítási lehetőség a másolhatóság engedélyezésére, illetve letiltására. Amennyiben a bejelentő azt tapasztalja, hogy a másolási funkció nem működik, akkor azt külön helyi esetként kell kivizsgálni és felvenni a kapcsolatot a helyi rendszergazdával, aki a beállításokban engedélyezni tudja a fenti funkciót.

Új bejelentés nyilvántartásba vételekor nem minden esetben egyértelmű, hogy hogyan/milyen adatokkal kell/lehet kitölteni az adott mezőt?

Az EKAER bejelentő felületen az egyes mezők mellett ’i’ betűvel jelzett ikonok találhatóak, melyekre kattintva megjelennek a mező kitöltésére vonatkozó, azokat pontosan meghatározó információk, melyek követésével sikeresen végrehajtható a szállítmányadatok rögzítése és az EKAER azonosítószám igénylése.

EnglishGermanRomaniaSlovakia