Hírek

Friss hírek, információk

V. Dél-alföldi Adó- és Vámkonferencia

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége idén 2018. október 02-án rendezi meg az V. Dél-Alföldi Adó- és Vámkonferenciát Szegeden.

A konferencia plenáris ülésén tájékoztatást kapnak a résztvevők az online számla rendszer és az e-ellenőrzés tapasztalatairól, a vám és jövedéki szakmai előadásból pedig megismerhetjük a legfontosabb aktuális változásokat, tapasztalatokat.

További részletek, program és jelentkezés ide kattintva érhető el!

A Jövedéki és Adó szekcióülés keretében a napi problémák mellett, lehetőség nyílik az adóraktári és a zárjegy elszámolások, valamint az egyedi veszteségnormákkal, elszámolható hiányokkal kapcsolatos problémák megvitatására és a problémák megoldására vonatkozó javaslattételre is.

Tájékoztatást kapunk a mentorálás tapasztalatairól és a közigazgatási bírságok kiszabásáról is, illetve lehetőség lesz megvitatni az online számla rendszer informatikai kérdéseit, szakmai segítséget kérni a NAV informatikai szakértőjétől.

•    Tudja-e Ön, hogy az importtermékek forgalomba hozatalára milyen piacvédelmi (megfelelőségi, fogyasztóvédelmi, növényegészségügyi) szabályok vonatkoznak?
•    Mit kell tenni, illetve milyen lehetőségei vannak az importőrnek, ha az importált termék nem felel meg a fenti szabályoknak?
•    Milyen kedvező vámfelfüggesztési lehetőségei vannak az importőrnek és a vámügynöknek?

EnglishSlovakiaGermanRomania