Hírek

Friss hírek, információk

Óriási az érdeklődés az EKÁER-rendszer iránt

A Biorobotok Informatikai Kft. hatalmas érdeklődésről számolt be az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, röviden EKÁER iránt.

Eddig 54 országból több, mint 70 ezren (magyarországi viszonylatban mintegy 450 településről) látogatták meg a cég által üzemeltetett ekaer.hu portált. A látogatók mintegy 10%-a az idegen nyelvű összefoglalókat kereste köszönhetően annak, hogy a cég elsőként tett elérhetővé angol, német, román és szlovák nyelven az EKÁER rendszerről szóló tájékoztatást.

54orszag
Kovács Emese, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a jelenlegi napi 12-13 ezer fős látogatottságon felül további jelentős és erősödő érdeklődésre számít az EKÁER-rendszer január 1-i indításáig. Úgy véli, hogy a bevezetés utáni egy hónapos bírságmentes időszakban napvilágra kerülhetnek azok az élethelyzetek, amellyel a rendszer finomhangolása elkezdődhet – ehhez hozzájárulva a cég már továbbított mintegy 1000 felhasználói kérdést az illetékesek részére.

varosok

Az NGM hatástanulmánya szerint csak magyar viszonylatban 120.000 kereskedelmi tevékenységet, valamit 7500 fuvarozási tevékenységet folytató vállalkozás érintett. A Biorobotok Kft. üzemelteti a www.utdij.hu címen elérhető E-útdíj Információs Portált is, amelyen szintén fokozott érdeklődés tapasztalható a fuvarozók részéről.

EnglishGermanRomaniaSlovakia