Hírek

Friss hírek, információk

Vjaszsz

VIII. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia Debrecen 2020. március

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége idén 2020. március 26-27-én rendezi meg 8. alkalommal a debreceni Nemzetközi Adó- és Vámkonferenciát.

A konferencia plenáris ülése az online számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos legfrissebb tájékoztatással kezdődik, majd ezt követően megismerhetjük az online adatok tükrében végzett ellenőrzéseket, illetve bemutatásra kerül az „Azonnali fizetési rendszer bevezetése Magyarországon” című projekt. A vám és jövedéki aktualitások mellett betekintést nyerhetünk abba is, hogy a konferencián résztvevő országoknak milyen új vámszakmai, jövedéki és növényegészségügyi kihívásokkal kell szembenézniük.

A konferencia másnapi előadásaiból megismerhetjük a közösségen belüli kiszállítás feltételei mellett a közvetett vámjogi képviselők számlázási szabályait, valamint az e-BTI bevezetésének tapasztalatait. Az Egyesült Királyság Nagykövetségének tájékoztatásából kiderül, hogy várhatóan hogyan alakul majd az Egyesült Királyság és az EU között kereskedelem.

A JÖVEDÉKI szekcióülésen résztvevők egy szakmai kerekasztal megbeszélés keretében a NAV képviselőivel megtárgyalják az új jövedéki törvény bevezetésének eddigi előnyeit és hátrányait, a gyakorlati tapasztalatokat és a jogszabálymódosító javaslatokat.

A 2020. március 26-27-i VIII. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia a résztvevők egészségének védelme érdekében és a kormányzati intézkedések miatt nem kerül megrendezésre.

A VÁM szekcióülésen az e-AEO bevezetésének tapasztalatai mellett szó lesz a rendszer informatikai kihívásairól is, melynek keretében az előadók segítséget nyújtanak az új rendszer használatához az AEO engedéllyel rendelkező gazdálkodók/képviselők számára. Megismerhetjük továbbá, hogy az országban elsőként kiadásra kerülő tagállami határokon átnyúló központi vámkezelési engedélyezési eljárás milyen kihívások elé állította az engedélyest és a vámhatóságot.

Tudja-e Ön, hogy a vámszolgáltatóknak (vámügynök/vámtanácsadó) milyen új kockázatvállalással kell szembenézniük?

Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a vámszekció ülésen.

A 2020. március 26-27-i VIII. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia a résztvevők egészségének védelme érdekében és a kormányzati intézkedések miatt nem kerül megrendezésre.

EnglishGermanRomaniaSlovakia