Konferencia

2015. december 14., hétfő - szakmai képzés és konzultáció

EKÁER 2016
EKÁER szabályai, EKÁER és ÁFA a 2016-os változások tükrében
Szabályozás, Mentesség, Ellenőrzés, Szankciók, E-felület, Gyakorlati példák, Kockázatos termékek
szakmai képzés és konzultáció

Időpont

2015. december 14. (hétfő), 10.00-15.00

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA »

Előadó

Dr. Sztankó Dániel (adószakértő, pénzügyi képviseleti csoportvezető, RSM Hungary)

Részvételi díj

Az EKAER.HU olvasóinak a képzés kedvezményes ára: 24.800 Ft + áfa/fő helyett 19.840 Ft + áfa/fő. Amennyiben már valaki korábban részt vett a Vezinfó Kft. szervezésében EKÁER képzésen, annak 50% kedvezmény jár: 24.800 Ft + áfa/fő helyett 12.400 Ft + áfa/fő.

Helyszín

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)

Kényelmes székes elrendezés. Klímával (normálisan szabályozható), természetes fénnyel, nyitható ablakokkal, sötétítési lehetőséggel, modern technikával rendelkező termek. A helyszínen étterem működik, ahol 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + ÁFA.

Megközelítés

A MOHA Ház tömegközlekedéssel és autóval is egyaránt jól megközelíthető, Zugló központjában, Hungária körút és Thököly út sarkától nem messze található. A Keleti pályaudvar vasút- és metróállomástól 1 megálló a piros 7-es busszal. A Stadionok (Népstadion) metróállomástól 2 megálló az 1-es villamossal. A Népliget távolsági busz és metróállomástól 7 megálló az 1-es villamossal. Az Árpád híd távolsági busz és metróállomástól 7 megálló az 1-es villamossal. A villamosmegálló hivatalos neve: Zugló vasútállomás.

Parkolás

A környéken a parkolás ingyenes. A MOHA Házhoz tartozó őrzött parkolóban a napi díj: 1.500 Ft + ÁFA. A Stadionok metróállomás mellett található hatalmas, P+R parkolóban a napi díj: 350 Ft, innen a MOHA Ház 2 megálló az 1-es villamossal.

Ellátás

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA »

09.00–10.00: Regisztráció, kávészünet
10.00–11.30: Előadás 1. része
11.30–11.45: Kávészünet
11.45–13.30: Előadás 2. része
13.30–14.30: Ebédszünet

A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet.

A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel. Az ÁFA mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + ÁFA; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Aki nem áfázik, ráfázik!

Aránytalanul nagy mulasztási bírság és hatalmas kockázat a magyar adóalanyok számára! 2015. március 1-től éles a rendszer, bírságolhatóak és szankcionálhatóak a magyar adóalanyok. A NAV és az NGM álláspontja folyamatosan alakult, ráadásul újabb jelentős változások léptek életbe június 1-től! Ha a magyar adóalany elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az EKÁER rendszerbe, akkor a NAV 2015. március 1-től hatósági zár alá veheti a szállítóeszközök rakterét, lefoglalhatja a rakományt és a be nem jelentett áruk értékének 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Tematika

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA »

EKÁER rendszere, felépítése:

■ EKÁER-köteles tranzakciók
■ Kockázatos termékek és kockázatos élelmiszerek által érintett tranzakciók
■ Kit érint a bejelentés – bejelentésre kötelezettek
■ A bejelentendő adatok
■ Az eljárásra jogosultak köre
■ Meghatalmazások
■ Hogyan kell EKÁER számot igényelni?
■ Meddig érvényes az EKÁER szám?
■ Mentességek köre
■ ÁFA és EKÁER kapcsolódási pontjai
■ INCOTERMS paritások szerepe
■ Útdíj és EKÁER rendszer kapcsolódási pontjai

Jogszabályi háttér:

■ Az ART.-ban meghatározott fogalmak: címzett, átvevő, feladó, felrakodást végző, végfelhasználó
■ EKÁER köteles ügyletek köre

Kockázatos termékek, kockázatos élelmiszerek:

■ Kockázatos termékek, kockázatos élelmiszerek köre
■ Különleges eljárási szabályok
■ Kockázati biztosítékok rendszere
■ Biztosítékadási kötelezettség
■ Mentességek a kockázati biztosítékok alól

Példák a gyakorlatból:

■ Háromszögügylet
■ Láncügylet
■ Bérmunka
■ Álló fuvarozás, mozgó fuvarozás
■ Fel- vagy összeszerelés tárgyát képező értékesítés
■ Termék egyéb célú kivitele vagy behozatala
■ Gyűjtőfuvar

Szankciók:

■ Mulasztási bírság esetei
■ Lefoglalás
■ ÁFA-levonhatóság korlátozása
■ Szankcionáltak köre

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA »

 

Egyéb tudnivalók

A részvételi díj tartalmazza az előadást, az oktatási segédanyagot nyomtatott és elektronikus formátumban, az íróeszközt, a WIFI használatot, a reggeli édes és sós süteményeket, valamint a nap közben fogyasztott kávét, teát és ásványvizet. A részvételi díj számlája étellel-itallal kapcsolatos költséget, közvetített szolgáltatást nem tartalmaz! Kivéve ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel. Az ÁFA mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Ebéd: A helyszínen étterem működik, ahol az előre igényelhető 3 fogásos menüebéd ára: 1.500 Ft + ÁFA; vagy a közelben számos (gyors)étterem található!

Jelentkezési feltételek

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + ÁFA költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

Fontos! Az étellel, itallal kapcsolatos költséget a díjbekérőn és a számlán külön sorban, közvetített szolgáltatásként nem tüntetjük fel. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Vezinfó Kft. átvállalja. Kivéve, ha valaki külön ebédet vagy őrzött parkolót igényel.

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA »

 

EnglishGermanRomaniaSlovakia